Een paar keer per week, op weg naar de metro, kom ik erlangs. Nieuwsgierig kijk ik dan in het voorbijgaan naar binnen en zie een modern ingerichte, aantrekkelijke ruimte met een grote bar: café Oscam.

Openbare ruimtes en zeker cafés zijn dun gezaaid in onze directe omgeving.

Wellicht iets voor het stadsdorp, zo komt in mij op. Om daar met een groepje mensen af en toe gezamenlijk koffie te drinken of om later op de middag het glas te heffen.Een gesprek met een van de managers, Dave Bakker, maakt duidelijk dat we van harte welkom zijn. Voor een kleine groep is altijd ruimte, tafels kunnen aan elkaar geschoven worden. Als het om meer dan tien mensen gaat, is het wel zaak dit van tevoren te laten weten om te voorkomen dat er geen ruimte beschikbaar is.En natuurlijk kun je er altijd even binnenlopen voor koffie, een drankje of een hapje.

De vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) is vanaf 17.00 uur ook voor iedereen toegankelijk.

De openingstijden zijn:
Maandag t/m donderdag  van 9.00 tot 18.00 uur
Vrijdag                           van 9.00 tot 20.00 uur
Zaterdag                        van 12.00 tot 17.00 uur
Zondag                          gesloten

Op de Facebook-pagina kun je zien welke activiteiten in Oscam gepland staan.

Oscam staat overigens voor Open Space Contemporary Art Museum. Het volledige adres is: Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam.

Een aantal Geerdinkhoffers heeft intussen deze nieuwe aanwinst op horecagebied al bezocht. Hun eerste indruk: lekkere koffie, mooie ruimte, een prima café om de hoek!  

 Fia Driessen