Vorig jaar heeft Stadsdorp Geerdinkhof voor het eerst activiteiten georganiseerd tijdens  de Nationale Burendag in september. Dit jaar gaat Stadsdorp Geerdinkhof dat opnieuw doen!

Op zaterdag 28 september is het Nationale Burendag 2019. Stadsdorp Geerdinkhof organiseert de volgende activiteiten:

  • Gele bordjes schoonmaken: tussen 10.00 en 13.00 uur

Voor mensen van buiten kan Geerdinkhof een ware doolhof zijn…(en ook voor Geerdinkhoffers zelf). Daarom zijn er door de bewoners indertijd huisnummerverwijzingsborden geplaatst. Op Burendag gaan we deze borden een sopje geven, gewapend met een ladder en een emmertje. Je kunt je opgeven bij Jaap Koolstra:  jaap.koolstra@outlook.com 

  • Ontdek je plekje in Geerdinkhof!

Wil je Geerdinkhof (nog) beter leren kennen, doe dan mee aan de puzzeltocht Ontdek je plekje in Geerdinkhof. In een groepje van drie à vier mensen wandel je door Geerdinkhof, beantwoord je vragen en kom je wellicht op nieuwe ideeën. Voor de beste puzzelaars hebben we natuurlijk een verrassing in petto.

Je kunt je opgeven bij Marieke Vernooij, m.l.vernooij@hetnet.nl  en/of Fia Driessen, fiadriessen@gmail.com . Graag naam, adres en telefoonnummer vermelden.
Ben je slecht ter been, maar wil je toch meedoen? Dat kan, geef dan bij aanmelding even aan of er ondersteuning gewenst is.  
Je krijgt nog nadere informatie over tijdstip, locatie et cetera.

  • Jeu-de-boules-toernooi: vanaf 14.00 uur

Jeu de boules is oorspronkelijk een Frans vermaak en een (wedstrijd)sport voor jong en oud. Op Burendag kun je kennismaken met het spel door eens te proberen om een ijzeren ‘boule’ zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te gooien, of met anderen een wedstrijdje te spelen. Samen een balletje opgooien dus.

Maak kennis met het spel én met de buren van 14.00-16.00 uur op de jeu-de-boulesbaan tussen de school en de Garstkamp. Neem boules en een klapstoeltje mee als je die hebt, een goed humeur en wij zorgen voor een hapje en een drankje en een prijsje voor de winnaar. En daarna kun je door naar de Burendag-bbq.

Je kunt je aanmelden tot 25 september bij Piet Hein van der Weijden: phvanderweijden@gmail.com o.v.v. naam en huisnummer.

  • Speurtocht voor kinderen, start 12.00 uur

Op Burendag zal er ook een activiteit zijn speciaal voor de kinderen onder de 15 jaar uit onze wijk. Vanaf 12 uur zal er een speurtocht georganiseerd worden die door de Geerdinkhof loopt. Start 12.00 uur, verzamelen bij school Wereldwijs. Wie de meeste antwoorden goed heeft verdient een prijs!


’s Avonds is er een buurtdiner, georganiseerd door de Vereniging Groot Geerdinkhof.