Terugblik op het museumbezoek in 2019 Het afgelopen jaar was een goed museumjaar. In maart bezochten we het Van Gogh Museum, met werk van David Hockney. De meningen hierover waren verdeeld, maar dat gaf des te meer stof tot discussie. Hockney heeft de iPad-kunst geïntroduceerd; magistrale landschappen op groot formaat.

Jammer dat het Rijksmuseum  met “Alle Rembrandts” op een zondag in mei héél erg druk was, zodat we niet optimaal van de kunstschatten konden genieten.

Voorlinden in Wassenaar was daarna in juni een verademing. Bovendien leuke exposities van o.a. Yayoi Kusama.

In juli hebben we hoogtepunten van het Duitse expressionisme in het Singer te Laren bewonderd. Een imposant beeld van Duitse kunstenaars tussen de wereldoorlogen.

 Natuurlijk stond ook een bezoek aan de tentoonstelling “Weer en Wind”in het Singer hoog op de lijst.Op een mooie herfstdag in oktober konden we zien hoe in vorige eeuwen schilders werden geïnspireerd door het wispelturige Hollandse weer. Helaas lijken ijs- en sneeuwlandschappen tot het verleden te gaan behoren.We hebben het jaar afgesloten met “Millet, zaaier van de moderne kunst” in het Van Gogh Museum. Leuk om te zien hoe vele kunstenaars in de 19e en begin 20e eeuw zich lieten inspireren door het werk van Millet. Ieder in zijn eigen, herkenbare stijl. Steeds mooi naast elkaar opgesteld.

In 2020 starten we met “Migranten in Parijs” in het Stedelijk Museum en wel op 21 januari. Als u dit leest zijn we wellicht al geweest!

Attentie!
Hierbij willen we aan de museumliefhebbers vragen, of zij ook ideeën willen aanleveren voor een museumbezoek. Dat kan dus ook buiten Amsterdam zijn. Laat maar horen svp.

Wilt u zich aanmelden bij de museumgroep, stuur dan een berichtje naar:
Marieke: m.l.vernooij@hetnet.nl
Alice: alice.boots@hetnet.nl